Veilig fietsen met de hond

-

Veilig fietsen met de hond wordt vaak over het hoofd gezien door hondenbezitters. De reden is dat we in een stad wonen waar verkeerscongestie fietsen vrijwel onmogelijk maakt zonder een voertuig. Met een zorgvuldige planning kan het veilig fietsen met de hond echter een realiteit zijn binnen enkele minuten. Er zijn slechts een paar stappen die u moet doorlopen om het fietsen ook voor uw hond veilig te maken. Welke? Lees dan dit artikel! 

Voorzorgsmaatregelen

De eerste veiligheidstip voor fietsen met de hond is om ervoor te zorgen dat uw hond zich op uw fiets aanhangwagen goed voelt. Sommige honden geven de voorkeur aan het gevoel van een fietsmand voor honden, terwijl anderen comfortabeler zijn in een speciaal ontworpen honden fietshelm. U hoort het goed! Er zijn daadwerkelijk helmen voor honden. Deze werken precies hetzelfde als voor mensen, maar dan voor honden. Hiervoor moet u natuurlijk wel de juiste maat kiezen. Het is belangrijk dat u uw hond kent, zodat u de helm kunt matchen op zijn veiligheidsbehoeften. Ook, als u vragen heeft over de veiligheid, is het een goed idee om uw dierenarts om advies te bellen. Veel honden helmen op de markt zijn vandaag de dag toegevoegd met clips die te groot zijn voor het hoofd van de honden, en deze clips kunnen stikkende gevaar worden. Uw dierenarts of lokale fietswinkel zal de juiste maat clips aanbevelen die uw hond drager aan uw fiets veiligstellen.

Routing

Als u een ritje door een buurt plant, zorg er dan voor dat u van tevoren kijkt of deze weg prettig is voor uw hond. Er zijn veel potentiële gevaren langs het fietspad waar auto's geparkeerd zijn, inclusief oversteekplaatsen, opritten, stoep vesten en trottoirs. Wanneer u begint te rijden, controleer dan of er kinderen of volwassenen achter u zijn. Zelfs als ze je hond niet zien, moeten u ze erop attenderen dat u wel een hond bij zich heeft. Het is ook belangrijk dat u rekening houd met wat deze gebruikers van de weg kunnen doen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus je dient goed waakzaam te zijn op wat er kan gebeuren. 

Tijdskeuze

U moet ook rekening houden met uw honden veiligheid in relatie tot het tijdstip. De meeste steden vereisen dat u de veiligheid van uw honden checked wanneer u op de fiets rijdt. Een van de veiligheidsvoorzieningen die u zeker moet overwegen, is reflecterend uitrusting. Hondenbezitters die al beveiligingshonden hebben, zoals deze extra veiligheidsfunctie omdat het 's nachts hun hond meer zichtbaarheid geeft en zelfs gedurende de dag. Dit geldt met name voor die honden die in off-road gebieden reizen, omdat het zien van hun doelen 's nachts moeilijker kunnen zijn.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments