Hoe kun je de beste cognac vinden voor jou

-

Cognac vinden is natuurlijk niet makkelijk omdat er zo veel verschillende soorten zijn. Hierdoor heb je dus extreem veel keuze en is het lastig om een begin te maken aan je zoektocht. Daarom kun je hier precies vinden wat de beste soorten cognac zijn. Maar ook hoe de smaak van cognac bepaald wordt. Zodat je dan vervolgens de beste keuze kan maken bij het kiezen van een nieuwe fles cognac. 

Wat is cognac?

Cognac is een sterkere alcoholische drank die gemaakt wordt door het destilleren van witte wijn. Om cognac genoemd te mogen worden moeten het aan een aantal voorwaarden voldoen. Er moeten namelijk specifieke druivenrassen gebruikt worden voor het cognac genoemd mag worden. Ook moet het dubbel, dus twee keer, gedestilleerd zijn voordat het cognac is. Het moet overigens ook voor 90 procent uit folle blanche druiven of ugni blanc druiven bestaan en maximaal 10 procent uit andere witte wijn druiven voordat het echt cognac is. De regels zijn zo streng omdat je anders niet de juiste smaak krijgt en dit mag dan geen cognac genoemd worden. Het maken van cognac is duidelijk strenger dan bij het maken van andere alcoholische dranken. 

Wat voor soorten cognac zijn er?

Omdat cognac aan zulke streng eisen moet voldoen voordat het cognac genoemd mag worden, is er in basis weinig anders. Wel heb je natuurlijk verschillende merken van cognac dus hiertussen zou je kunnen experimenteren met smaak. Ook zijn er leeftijdsverschillen in cognac. Vroeger waren dit er drie namelijk VS, VSOP en XO maar nu heb je ook nog XXO. Het verouderen en dus laten rijpen cognac maakt de smaak sterker. Maar voor sommige mensen kan dit ook net weer iets teveel zijn. Daarom kun je ook hier tussen uitproberen met de smaken van cognac

Waarbij kun je cognac drinken?

Cognac wordt meestal gedronken tussen de 18 en 21 graden. Natuurlijk kan het gewoon als los drankje worden gedronken, maar het kan ook goed als longdrink gedronken worden. Natuurlijk wordt het niet alleen hiervoor gebruikt maar ook voor het maken van cocktails die door heel veel mensen veel gedronken worden. Dit is eigenlijk wel een bijzondere drank omdat wijn meestal niet gebruikt zou kunnen worden in cocktails. Maar cognac heeft zo'n andere smaak gekregen dat het niet meer op wijn lijkt. En hierdoor is het perfect voor bij cocktails, eten en ook nog bij momenten waar je gewoon even van je drankje wilt genieten. 

 

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments