Tips voor het kopen van wiellader

-

Het kopen van een wiellader is een flinke investering. Het is zodoende belangrijk dat u zich goed informeert voordat u een aankoop doet. In deze blog geef ik een aantal tips voor het kopen van een wiellader.

Omgeving

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk om te bedenken in welke omgeving u de wiellader gaat gebruiken. Als u de wiellader gaat gebruiken voor klusjes rondom de boerderij heeft u een minder sterke en grote wiellader nodig als dat u zware materialen gaat scheppen zoals in de bouwsector veel moet gebeuren. Er kunnen ruwweg 2 soorten wielladers onderscheiden worden, namelijk de agri shovels en de bouwshovel.

Agri shovel

Als u inderdaad een boerderij heeft, of bijvoorbeeld een manage runt, kan het handig zijn om een agri shovel aan te schaffen. Dit vergemakkelijkt namelijk veel klusjes. De agri shovel is in vergelijking tot de bouwshowvel wendbaarder.

Bouwshovel

De naam zegt het al enigszins, maar de bouwshovel wordt veel in de bouw gebruikt voor het scheppen van zware materialen zoals zand en grind. De bouwshovels hebben een hogere hefkracht dan de agri shovels. Ze bevatten ook zwaardere hydraulische delen en hebben daarnaast een langere wielbasis in vergelijking tot de agri shovel.

Prijs

De meeste mensen laten zich bij een aankoop al snel laden door de prijs. Dat is mens eigen en dat is zeker niet iets om je voor te schamen. Echter kan goedkoop ook duurkoop betekenen. Een machine van een bekend merk mag dan een hoger prijskaartje hebben, maar deze gaat waarschijnlijk wel langer mee en heeft lagere onderhoudskosten doordat de onderdelen kwalitatief beter zijn. Daarnaast is de kans aanwezig dat een bekend merk een dealership in de buurt heeft, waardoor je eerder geholpen kan worden. Maak zodoende goed de afweging tussen de kwaliteiten die je van de machine verwacht en de prijs die je daar voor kwijt wilt zijn.

Tweedehands

Als een nieuwe wiellader u net wat te duur is, of u liever voor een tweedehandse wiellader gaat van een bekend merk in plaats van een nieuwe wiellader van een minder bekend merk, kan je er echter ook voor kiezen om een tweedehands wiellader te kopen. Zaken waarmee bij het kopen van een tweedehands machine rekening mee moeten worden gehouden, zijn onder andere het bouwjaar, het merk, de onderhoudsgeschiedenis en het aantal uren dat de wiellader al gebruikt is. Vraag ook of je met de wiellader mag starten, zodat je kan luisteren of de motor in orde is. Check daarnaast de staat van de banden.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments