Hoe je verschillende stijlen combineert

-

Niet weten wat aan te moeten trekken is voor iedereen wel een herkenbaar probleem. Dat moment dat je in de ochtend voor de klerenkast staat en denkt: en nu? Vooral wanneer er sprake is van gelegenheden. Wanneer moet je chique, wanneer wat meer nonchalant en wat als het eigenlijk een beetje van beide is? Het laatste wat je wilt is totaal uit de boot vallen, binnen komen en zien dat je de dresscode volledig verkeerd begrepen hebt.

Dezelfde tinten

Wanneer je niet zo goed weet wat de dresscode is, maar wel netjes binnen wilt komen, is het gebruik maken van verschillende tinten van ongeveer dezelfde kleur een onwijs goede oplossing. Een voorbeeld hiervan is een beige broek en een bruine trui. Natuurlijk gelden voor elk seizoen andere regels, maar deze manier van combineren is bij elk seizoen heel goed toepasbaar! Een ander voorbeeld is het chique diner met je beste vrienden: in een pak aankomen is te veel van het goede, maar je kunt ook kiezen voor een donkere pantalon en een donkere nette trui.

Spijkerbroek en overhemd

Ook qua stijl valt er vaak een hoop te combineren. Steeds meer in de mode is een chique maar sportieve look. Steeds vaker zie je dat men sneakers draagt onder een nette pantalon. En dit idee kun je ook een beetje uitmelken en eigen maken. Denk aan eterna overhemden boven een toffe spijkerbroek. Een spijkerbroek hoeft helemaal niet rommelig over te komen, maar je moet natuurlijk niet voor een spijkerbroek met gaten gaan. In de meeste winkels heb je hele nette maar ook hippe spijkerbroeken die qua kleur heel netjes zijn, maar door het model toch wat meer opvallen.

Uniek maar stijlvol

In de klerenkast hangen vaak een hoop basics. Dat wil zeggen: vast kleuren en vaste modellen die goed te combineren zijn. Maar wanneer de hele kast volhangt met basics, kan dat misschien een beetje saai worden. Een manier om dit op te lossen is om iets te kiezen dat net wat meer een uitgesproken kleur heeft, of een uitgesproken ontwerp. Zie je op straat iemand lopen en denk je: die ziet er tof uit? Maak deze stijl je eigen door vervolgens op zoek te gaan naar dit item. Je zal je verbazen over hoe het werken met verschillende soorten combinaties je kunnen verrassen. De gouden middenweg is de beste manier om iets persoonlijker en unieker te maken.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments