Hoe gaat het krijgen van een hoortoestel in zijn werking?

-

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een hoortoestel. Een hoortoestel is een apparaatje in en rondom je oor, vaak nauwelijks zichtbaar, dat je in staat stelt beter te kunnen horen. Dit kan allerlei redenen hebben maar de rode draad is er; je kunt niet zo goed horen. Daar is niets ergs aan, maar je zult er wel wat aan moeten doen. Dit besef jij je, maar wij beseffen ons dit nog ietsje beter. We willen je daarom maar al te graag helpen met dit probleem op te lossen en daarom hebben we in deze blog een bepaald proces voor je uitgezet. We hebben voor je uitgezet wat je moet doen in zo’n geval. Hoe gaat het krijgen van een hoortoestel in zijn werking? Na het lezen van deze blog weet je precies wat je kunt verwachten en hoe dit zo verder zal gaan.

Probleem signaleren

Allereerst begint het bij het signaleren van het probleem. Het probleem is dat je problemen hebt met je gehoor, ja dat is duidelijk. Maar wat voor problemen? Heb je last van je oren? Hoor je continu of af en toe een piep of ruis in je oren? Heb je moeite met het horen van een gesprek? Heb je moeite in ruimtes waarin het druk is? Heb je moeite met dingen horen als je aan wordt gesproken op straat? De problemen met je gehoor kunnen zeer uiteenlopend zijn, maar het is zeker dat je problemen hebt en dat je hier wat mee moet. Dit zul je eerst duidelijk moeten signaleren voordat je verder gaat. Kijk vooral kritisch naar je probleem.

Hulp zoeken

Het is dan nu zaak om hulp te gaan zoeken. Bij wie dan? Bij een audicien natuurlijk. Een audicien is gespecialiseerd op het gebied van gehoor en hoortoestellen en zal je daarom het beste kunnen helpen. Een audicien weet als de beste wat het probleem is, wat de oplossing hiervoor is en hoe jullie dit gaan aanpakken. Neem het advies van een audicien dan ook zeer serieus, een mogelijke oplossing is vaak dichterbij dan je denkt. 

Kiezen

Als je bij de audicien bent geweest, is het tijd om te gaan kiezen. Je moet allereerst gaan kiezen voor een hoortoestel of niet, en vervolgens voor welk hoortoestel als je er besluit een te nemen. Een hoortoestel kan over zeer veel functies beschikken en dit moet je allemaal overwegen. Wil je het beste van het beste of neem je genoegen met iets minder? Je hebt onwijs veel keuzes en dit moet je allemaal maar in overweging nemen.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments