Beloon je kat met een insecten-snack!

-

Heb jij een kat rondlopen thuis? Katten kunnen een verrijking zijn van je leven. Een trouw vriendje die ’s avonds lekker naast je op de bank komt kroelen als jij tv aan het kijken bent. Als jij ook zo gek bent op je kat, wil je het diertje vast ook graag af en toe verwennen. Wist je dat er ook snacks van insecten bestaan?

Insecten-Soft-Snack voor katten

Katten zijn natuurlijke echte carnivoren. Een stukje vlees of vis gaat er met veel liefde en plezier in. Omdat ze carnivoren zijn, hebben ze ook veel behoefte aan eiwitten. Die eiwitten zorgen ervoor dat je kat genoeg energie heeft om te spelen en te spinnen. Niet alleen in vlees- en visproducten zitten eiwitten, maar ook in insecten. Wist je dat er ook insecten snacks bestaan voor je kat? Bijvoorbeeld snackjes van zwarte soldaatvliegen die een zeer licht verteerbare bron van proteïnen vormen. Ideaal dus ook voor katten die wat gevoeliger op voeding reageren.

 

Waarom snacks van insecten?

Het grote voordeel van de insecten snoepjes voor katten is niet alleen dat ze bomvol eiwitten zitten, maar ook dat ze op een manier geproduceerd kunnen worden die een stuk duurzamer is dan het produceren van vlees- of vissnoepjes. Insecten hebben namelijk minder impact op het milieu dan het houden van een koe of het houden van kippen. Zo hebben insecten bijvoorbeeld minder voeding nodig en zetten ze die voeding veel efficiënter om in bruikbare lichaamsmassa. Wat betreft impact op het milieu is het dus veel beter om insecten te verwerken. Gelukkig is het niet alleen een duurzamere keus, je kat zal er waarschijnlijk evenveel van genieten als van de snacks die hij al gewend is. Een ander voordeel van deze Insecten-Soft-Snack voor katten is dat er geen granen in zitten.

 

Hoe vaak mag je je kat trakteren op een snoepje?

Katten zijn gek op katten snoepjes, maar zorg ervoor dat je kat ook genoeg normale voeding binnen krijgt. Snacks mogen geen vervanging zijn van hun gewone voer. Geef je een kat te veel snoepjes of etensrestjes, dan kan een kat overgewicht krijgen. Dit heeft een slechte impact op de gezondheid van je kat, dus dat wil je liever niet. Af en toe een snoepje ter beloning is prima, maar doe het niet te vaak. Wist je trouwens dat er intelligente speeltjes bestaan waar je snoepjes in kan doen zodat je kat ze eruit moet proberen te halen? Dit kan een leuke bezigheid zijn voor je geliefde huisdier.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments