Waarom voor een maaltijdservice kiezen?

-

Heb je helemaal geen tijd om te koken? Of gewoon geen zin om een uur in de keuken te staan en ook nog eens afwassen? Maaltijden aan huis zijn de nieuwe hype en bezorgen bereide maaltijden zo bij je thuis. Nog makkelijker is om een abonnement te nemen op kant en klaar maaltijden. Die hoef je alleen in de magnetron te zetten en staan binnen een paar minuten op tafel. Keuze genoeg dus om even een keer niet te koken. Voor een dagje, zelfs voor een week of langer. Het is jouw feestje.

Is zo'n maaltijdservice nu echt van toegevoegde waarde?

Als je besluit om het eens te proberen, zo'n maaltijdservice, wil je graag van tevoren weten wat je precies krijgt. De meeste Belgen hebben positieve ervaringen met een maaltijdservice en kunnen tegenwoordig niet meer zonder. Toch is er ook een klein groepje die het na één keer wel gezien heeft. Wat zijn de voordelen- en nadelen van een maaltijdservice?

Begin gratis met een maaltijdservice

Overigens als je start met een maaltijdservice of zelfs traiteur aan huis kan je de eerste verzending vaak gratis uitproberen. Je vindt genoeg kortingscodes bij verschillende bedrijven die de maaltijden aanbieden. Zo kom je er snel achter of het wel iets voor jou is. Zoals gezegd is het niet voor iedereen even ideaal en ligt het echt aan je persoonlijke voorkeuren. Het kan gebeuren dat net dat ene gerecht niet voorkomt in de box. Of je hebt kant en klaar maaltijden die niet divers genoeg zijn.

Voordelen van maaltijdservices

Het eerste grote pluspunt van maaltijden aan huis is dat je niet meer helemaal de moeite hoeft te nemen om naar de supermarkt te gaan. Het scheelt veel tijd en ook het zoeken naar producten is niet meer nodig. Gezondheid wordt in België steeds belangrijker en maaltijdservices spelen hier heel mooi op in. Geen vette producten meer, maar een grote variatie aan gezonde maaltijden afgestemd op jouw voorkeur. Het elke dag bedenken van een gerecht en vervolgens op tafel zetten, kan wel eens vermoeiend zijn. Niet met kant en klaar maaltijden, ze worden voor je bedacht en er zit een variatie in.

Nadelen van maaltijdservices

Leuk al die voordelen, maar er zijn ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij sommige maaltijdservices. Zo heb je bij enkele services een flexibel abonnement. Dat betekent dat je wekelijks maaltijden krijgt, maar als je dat niet meer wil moet je het abonnement stopzetten. Vergeet je dit, krijg je toch nog de box binnen en moet je alsnog betalen. Even onthouden dus dat je het abonnement op tijd stopzet. Tot slot zijn veel maaltijdservices behoorlijk duur voor het gewicht van de maaltijden die je ontvangt. Sommige maaltijden wegen dan slechts 400g en toch betaal je er flink voor. Het verschil hiertussen wordt echter steeds minder groot. Al met al een fijne optie dus. Eet Smakelijk!

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments