Last van rouwvliegjes? Bestrijd ze snel op deze manier!

-

Het is lente en dat betekent dat we weer gebruik kunnen maken van planten. Ik ben een enorme liefhebber van planten. Deze planten brengen meer kleur en leven binnenshuis en koop elk jaar weer nieuwe planten. Vorig jaar, nadat ik planten had gekocht en deze een mooi plekje had gegeven, merkte ik dat ik last had van kleine zwarte vliegjes. In principe kunnen kleine zwarte vliegjes weinig kwaad doen dacht ik, tot dat ik merkte dat mijn planten niet groeide en langzaam dood gingen. Ik had het vermoeden dat deze kleine zwarte vliegjes wat te maken hadden met de dood van mijn planten en mijn vermoedens klopte. Ik had last van rouwvliegjes.

Wat zijn rouwvliegjes?

Rouwvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die leven in de buurt van planten. De larven van deze rouwvliegjes nestelen zich in de potgrond waar de plant in leeft. Deze larven in het potgrond vreten de wortels van de planten kapot, wat ten kostte gaat van de gezondheid van de planten. Planten kunnen hierdoor niet goed groeien en zelfs doodgaan. De rouwvliegjes zijn niet schadelijk voor de mens, maar zorgen er dus voor dat de planten dood gaan.

Rouwvliegjes bestrijden

Rouwvliegjes bestrijden is noodzakelijk, om het leven van de planten te redden. Om de rouwvliegjes effectief te kunnen bestrijden, moet er voor gezorgd worden dat de rouwvliegjes volledig verdwijnen. Dit kan op verschillende manieren. Er kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van vangplaten. Deze platen bevatten lijm. Wanneer de rouwvliegjes tegen deze platen aanvliegen, zullen ze vast komen te zitten en zullen ze doodgaan. Deze vangplaten zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo kunnen deze vangplaten als decoratie besteld worden. Zo blijven de planten, inclusief decoratie, mooi binnen het interieur van het huis.

Een andere oplossing om rouwvliegjes effectief te bestrijden, is het gebruik maken van aaltjes. Aaltjes tegen rouwvliegjes zijn effectief, omdat deze aaltjes de larven dood en zo kunnen er geen volwassen rouwvliegjes ontwikkeld worden. De aaltjes beschermen de planten volledig. Dit betekent dat de aaltjes alleen de larven en rouwvliegjes aanpakt en dat de aaltjes niet schadelijk zijn voor de planten. Ook werken de aaltjes snel, zodat je snel van het rouwvliegjes probleem af bent.

Aaltjes bestellen

De aaltjes tegen rouwvliegjes kunnen gemakkelijk online besteld worden. Op de website van Biogroei kun je gemakkelijk de aaltjes en de vangplaten bestellen en zullen de rouwvliegjes binnenshuis verleden tijd zijn en zo kan je weer optimaal genieten van de planten in de lente- en zomertijd.

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments